Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya en çok #koronavirüs vakası görülen üçüncü ülke oldu

İspanya‘da koronavirüs vakası sayısı son 24 saatte toplamda 6 bin 398 artarak 85 bin 195’e yükseldi. İspanya bu rakamla koronavirüsün bulaştığı kişi sayısında Çin’i geçerek, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya’nın ardından en fazla vakanın tespit edildiği üçüncü ülke konumuna geldi. 

Ülkede koronavirüs salgını yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısında 838 ile dün görülen en yüksek artış, bugün açıklanan 812 vefat haberiyle düşüş gösterdi. İtalya’nın ardından koronavirüsten fazla ölümün kaydedildiği dünyadaki ikinci ülke olan İspanya’da ölü sayısı, bugün itibarıyla 7 bin 340’a ulaştı.

İspanya’da, hastaların 5 bin 231’i yoğun bakımda tutuluyor. Ülkede taburcu edilenlerin sayısı ise son 24 saatte 2 bin 71 artışla 16 bin 780’e çıktı.

İspanya Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre virüsten en fazla etkilenen Madrid özerk yönetiminde ölü sayısı düne göre 310 artışla 3 bin 392’ye yükseldi. Kentte vaka sayısı da 1413’lük bir artışla 24 bin 90’a çıktı.

İspanya’da ekonomik önlemler

Koronavirüs salgını sebebiyle 14 Mart’tan bu yana olağanüstü halin uygulandığı İspanya’da sol koalisyon hükümeti, dün yaptığı acil bakanlar kurulu toplantısında ek önlemler açıkladı. Hükümet, 31 Mart Salı gününden geçerli olmak üzere ülke genelinde “zaruri olmayan tüm ekonomik faaliyetlerin iki haftalığına durdurulması” kararını aldı. 

Ülkede salgınla ilgili mücadeleyi yürüten Sağlık Bakanlığı’ndaki Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezinin Genel Direktörü Fernando Simon’un da Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi. İspanya’da Kovid-19’la ilgili verileri ve gelişmeleri günlük basın toplantıları ile kamuoyuna duyuran Simon, bugünkü basın toplantısına katılmayıp karantinaya alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.