Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs tedavisine yönelik çalışmalar ne aşamada? – Doç. Dr. Çağhan Kızıl ile söyleşi

Koronavirüs tedavisine yönelik çalışmalar ne aşamada, bilim insanları kaç çeşit aşı ve ilaç üzerinde çalışıyor, bir aşının ya da ilacın kullanılabilir hale gelmesi ne kadar zaman alır” sorularını, genetik bilimci Doç. Dr. Çağhan Kızıl‘a sorduk. Kızıl, üzerinde çalışılan bir aşının başarılı olması hallinde en iyi ihtimalle iki yıl sonra kullanılabileceğini belirtip, “Bu ‘Haydi şu anda başlıyoruz’ deyip yapılabilecek bir süreç değil. Dünya üzerinde sadece koronavirüs değil binlerce aşı çalışması var. Birçoğu zaten bu işte çok yetkin olan ülkelerde yapılıyor. Başlamak güzel tabii, ama her başladığımız şeyin pozitif sonuçlanacağını düşünmeyelim. Büyük oranda başarısız olacağız. Çok deneyle başlarsınız ve içlerinden belki bir tanesi ilaca dönüşür. Bu süreç uzun bir süreç, buna çok kısa bir süreç olarak bakmayalım” diyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.