Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Psikoterapist Tuğçe Isıyel: “Hayatta kalmaya çalıştığımız bu günleri birbirimizin duygusunu kollayarak, bütünlüğümüzü yitirmeden atlatmak önemli”

Gülçin Karabağ konuğu psikoterapist, yazar Tuğçe Isıyel ile korona günlerinde ev halleri, ilişkiler ve aşk üzerine konuştu.

Koronavirüs salgını sürecinde evde kalma imkânı olan insanlar bu süreci psikolojik olarak nasıl yaşıyor? İnsanlar içerisinde bulunan belirsizlik haliyle psikolojik olarak mücadele edebilmek için neler yapabilir? Karantinada sosyal medyada sürekli aktif olmak psikolojik olarak ne anlama geliyor? İnsanların kendi duygularına temas etmek için daha çok yalnız kalarak vakit geçirebilecekleri karantina günlerinde insan ilişkileri bu süreçten nasıl etkilenebilir? İnsanlar bu zor zamanlarda duygusal olarak birbirini kollamak için neler yapabilir? Peki 24 saat aynı evin içinde yaşamak durumunda olan partnerler bu süreçte ilişkilerini yormamak adına nelere dikkat etmelidir? Uzaktan özel ilişki sürdürmeye çalışan kişiler bu süreçten nasıl etkilenebilir? 

Koronavirüs karantinası günlerinde kitap tavsiyesi: Tuğçe Isıyel, Ya Hiç Karşılaşmasaydık-Psikoterapi Odasından İlişkilere ve Edebiyata, Doğan Kitabevi, 1. Baskı, Ocak 2020.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.