Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

5G’nin koronavirüsün yayılma hızını artırdığı yalanı nereden, nasıl çıktı? Atıf Ünaldı ile söyleşi

Koronavirüs salgınıyla birlikte sosyal medyada çok konuşulan iddialardan biri, “koronavirüsün 5G bağlantısı ve bu bağlantıyı sağlayan baz istasyonları tarafından yayıldığı” oldu. Bu iddia birçok spekülasyona ve komplo teorisine yol açtı. 5G teknolojilerinin virüsler üzerinde bir etkisi olduğuna dair bugüne kadar herhangi bir bilimsel çalışma yapılmış değil. İnternet ve teknoloji yazarı Atıf Ünaldı ile hem 5G teknolojisini hem de böyle bir komplo teorisinin nasıl ortaya çıktığını konuştuk. “‘Koronavirüs yoktur, problem 5G’dir’ iddiası boş laf” diyen Ünaldı, koronavirüs ve 5G arasında herhangi bir bağlantı olmadığını ancak 5G’nin yol açabileceği genel sağlık sorunları üzerinde yapılan çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.