Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’de koronavirüsle mücadelede son durum — Kıbrıs TTB Başkanı Özlem Gürkut ve Dr. Pembe Behçetoğulları ile söyleşi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hangi önlemler alınıyor, salgınla mücadelede Kıbrıs’ın ada olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir? KKTC’de evlerde karantina günleri nasıl geçiyor, evlerde çalışma ve eğitim süreci ne durumda, insanlar salgın psikolojisinden nasıl etkilendi? Sosyal izolasyonla hastalığın bulaş hızının kırılmasının önemi nedir, KKTC’de karantina süreci ne zaman bitebilir? KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında salgınla mücadele sürecinde herhangi bir işbirliği gelişti mi, AB’den KKTC’ye herhangi bir yardım geldi mi?

Gülçin Karabağ, konukları Girne’den Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Özlem Gürkut ve Gazimağusa’dan Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Dr. Pembe Behçetoğulları ile KKTC’de koronavirüs salgınıyla mücadelede son gelişmeler üzerinde durdu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.