Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Virolog Dr. Müge Çevik ile koronavirüsle ilgili doğru bilinen yanlışlar

Tüm dünyanın tek gündem maddesi koronavirüs. Virüsün yarattığı tahribatın boyutu, ne zaman ve nasıl son bulacağı ise belirsiz. Farklı disiplinlerden uzmanlar ise daha ilk günden beri, başta televizyon kanalları ve sosyal medya olmak üzere insanları bilgilendirmeye çalışıyor, gelen sorulara bıkmadan usanmadan yanıt veriyor. Özellikle farklı branşlardaki tıp doktorları virüsün yapısından maske kullanımına, enfeksiyonun tedavisinden yayılım hızına kadar bu süreçte her başlık için teker teker ve özenle açıklama yapmaktan kaçınmıyor.

Ancak sorulan sorular tekrar edip cevaplar bilgisi olmayan isimler tarafından yorumlandıkça ciddi bir bilgi kirliliği de ortaya çıktı. Bu kirliliği gidermek için St. Andrews Üniversitesi’nden enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve virolog Dr. Müge Çevik’e “koronavirüsle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar”ı sordu.

Dr. Çevik, klorokin kullanımından virüsten en doğru korunma yöntemine, Türkiye’de ilk vakanın geç çıkmasından tehlike altındaki gruplara kadar bazı doğru bilinen yanlışlara açıklık getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.