Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Death Angel’ın davulcusu Will Carroll turnede yakalandığı koronavirüsü yendi: “12 gün boyunca komada olduğumu öğrenince kafama beyzbol sopası yemiş gibi oldum”

Kariyerlerinin en iyi dönemini geçiren heavy metal grubu Death Angel, bu yıl ilk kez, “Humanicide” performansıyla “en iyi metal performansı” dalında Grammy adayı oldu. Death Angel, şubat ayında Exodus ve Testament grupları ile büyük bir Avrupa turnesine başlamıştı. Başarılı geçen konserlerin ardından turne, martın ilk haftalarında koronavirüs salgınının Avrupa’ya yayılması sebebiyle iptal edildi.

Death Angel’ın davulcusu Will Carroll turne dönüşü hastalandı. Carroll’ın turne arkadaşları Exodus’tan Gary Holt ve Testament’ten Chuck Billy de koronavirüse yakalandı ve evde tedavi ile hastalığı yendi. Carroll ise rahatsızlığı daha da kötüleşince hastaneye kaldırıldı ve 12 gün komada kaldı. Carroll’ın deyimiyle “herkes ölmesini beklerken” iyileşti ve şimdi evinde kendini karantinaya almış durumda.

Bu sevindirici haberin ardından Decibel Magazin’den Justin Norton, Will Carroll ile koronavirüs (Kovid-19) savaşını nasıl kazandığını konuştu.

Röportajdan satırbaşları şöyle:

Turnenin nasıl sonladığını anlatan Carroll şunları söylüyor: “25 Şubat’taki İtalya konserimiz virüs nedeniyle iptal oldu. Turnenin son konseri Hannover’deydi ve Almanya onu da iptal etti. En önemlisi turne otobüsümüz mikrop yuvasına dönmüştü. Ben hariç herkes nasıl hastalandığını anlatıyordu. Turun bitimine yakın birkaç kişinin hastalığı ciddileşti. Arkadaşlarıma ayak uydurmalı, güçlü olmalıydım çünkü son 3-4 gün çok kötü hissediyordum. Virüse yakalandığımı biliyordum.”

“Eve döndüğünde hâlâ hastaydın, durumun kötüye gittiğinde ne yaptın?” sorusuna ise Carroll’ın cevabı şöyle:

“Eve döneli üç gün olmuştu. Nişanlım, görünüşümün ve sesimin kötü olduğunu söyledi. Uyurken hırıltılar çıkarttığımı ve nefes almakta güçlük çektiğimi söyledi. Bu hatırladığım son şeydi. Hastaneye nasıl gittiğimi, ambülansı hatırlamıyorum. Sonrasında hatırladığım şey ise 12 gün sonra uyandığımda her yerimde kabloların oluşu ve makineye bağlı olmamdı. San Francisco’da olduğumu bile bilmiyordum.”

“12 gün sonra uyandığında korktun mu?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor Caroll:

“Hastaneye nasıl geldiğimi hatırlamıyordum. Hastane personeli şoka girmemem için bana durumumla ilgili çok fazla bilgi vermiyordu. Bana burası ve orası hakkında sorular soruyorlardı. Hangi yılda olduğumuzu ve şu anki başkanı sordular. Hastaneye geldiğimde zor nefes alıyormuşum ve ciğerlerimde hasar varmış. 12 gün boyunca komada olduğumu öğrenince kafama beyzbol sopası yemiş gibi oldum.

Kaldığım hastanede komadan çıkan ilk hasta bendim. Kendime geldiğimde bana durumumun ciddi olduğunu ve öleceğimi düşündüklerini söylediler. Bunu duymak çok korkutucuydu. Bunu duyunca hem şükrettim hem de dehşete kapıldım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.