Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş makinelerinin girdiği Salda Gölü’ne giden CHP Burdur Mv. Göker: “Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız”

Dün akşam Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalıştığını gösteren bir videonun yayınlanması sosyal medyada tepkiye yol açtı. Bu sabah Salda’ya giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker Medyascope’a son durumu değerlendirdi.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ziyaretçi girişine kapatılan Salda Gölü’ne iş makineleri ve kamyonlar girdi. Bugün bölgeyi ziyarete giden CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Bize yetkililer çalışmaların durdurulacağını söylediler. Geldiğimizde çalışmalar durdurulmuştu. Bize söylenilene göre çalışmalar müteahhit firma tarafından alınan kararla başlatılmış. Şu an cumhuriyet savcılığına gidiyoruz, olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Salda Gölü’nden çektiği videoyla haberi duyuran Göker, çalışmaların durdurulması yönünde paylaşım yapan sosyal medya kullanıcılarına da katkıları nedeniyle teşekkür etti.

TOKİ: “Bu görüntüler tekrar yaşanmayacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) konuyla ilgili açıklama yapıldı. Çalışmaların çevre hassasiyeti ve kamuoyu duyarlılığı gözetilerek devam edeceğinin belirtildiği açıklamanın devamı şöyle:

“Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet göstermemiştir. Yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir.

Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, çalışmalarımızı çevre hassasiyetini ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürüteceğimizi saygıyla bildiririz.”

“Samimi olduklarına inanmaya çalışıyoruz”

Çalışmaların durdurulmasının iyi bir gelişme olduğunu söyleyen CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, TOKİ’nin açıklamasıyla ilgili “Bu konuda samimi olduklarına inanmaya çalışıyoruz. Biz çevrenin siyaset ve partiler üstü bir konumda olduğunu her ortamda ifade ettik. Bunu daha sonra atılacak adımlar bize gösterecek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.