Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#Evdekal çağrısına hâlâ uyuluyor mu? Maskelere neden ulaşılamıyor? – CHP PM Üyesi Prof. Gaye Usluer ile söyleşi

Türkiye son günlerde koronavirüsle mücadelede yaşanan iki temel aksaklığı konuşuyor: 10 Nisan Cuma akşamı sonrası “evde kal” çağrısının durumu ve maske dağıtımındaki organizasyon sorununun kaynağı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, koronavirüsle mücadeledeki iki önemli konuyu, maske dağıtımı ve “evde kal” çağrısının son durumunu değerlendirdi. Usluer, 10 Nisan akşamı günün bitimine iki saat kala alınan sokağa çıkma yasağından sonra “evde kal” çağrısının ne kadar geçerli olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği hafta sonu sokağa çıkma yasaklarından olumlu sonuç alınıp alınamayacağını, maskelerin adreslere neden ulaşmadığını anlattı. Sadece hafta sonlarında yapılan sokağa çıkma yasağının tıbbi bir karşılığı olmadığını söyleyen Usluer, geçen cuma akşamı sokağa çıkan yaklaşık 250 bin kişinin sonuçlarını dikkatle izlemek gerektiğini belirtti. Usluer, yurtdışına yollanan tıbbi maskeler konusunda hükümeti eleştirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.