Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üsküdar Dayanışma Ağı yemek dağıtımına başlıyor: “Tencerelerimizi sadece kendimiz için değil, hepimiz için kaynatıyoruz”

İstanbul, Türkiye’de en çok koronavirüs vakasının bulunduğu il. İstanbul’un birçok ilçesinde, mahallesinde dayanışma ağları kuruldu. Beşiktaş Dayanışma Ağı, Şişli Dayanışma Ağı, Gazi Mahallesi Dayanışma Dayanışma Ağı ve Bahçelievler Dayanışma Ağı’nın yanı sıra, 22 Mart 2020 tarihinde Üsküdar Dayanışma Ağı da kurulmuştu. Üsküdar Dayanışma Ağı’nın amacı, koronavirüs salgını sürecinde Üsküdar’daki sorunları yerelden ve beraber çözmek. Dayanışmanın önceliği koronavirüs süreci başta olmak üzere Üsküdar’daki 65 yaş üstü insanlara, kronik hastalara ve ihtiyaç sahiplerine destek vermek. #YemeğiniPaylaş etiketiyle kampanyalarına başlayan Üsküdar Dayanışma Ağı, ilk dağıtımlarına 17 Nisan Cuma günü çıkacak. 

Bu kriz döneminde yeni kampanyalarıyla Üsküdarlılara #YemeğiniPaylaş diyen dayanışma ağı bir konserve fazla pişirerek paylaşmanın önemini şöyle anlatıyor: 

“Yaşadığımız ekonomik sıkıntılara bir de koronavirüs salgınının zorlukları eklendi. Bu süreci biz Üsküdarlılar bir arada durarak aşımızı ekmeğimizi erzağımızı paylaşarak aşmayı umut ediyoruz. Üsküdar Dayanışma Ağı olarak #YemeğiniPaylaş diyoruz ve tencerelerimizi sadece kendimiz için değil, hepimiz için kaynatıyoruz. Siz de her öğününüzü bir konserve şişesi fazla pişirerek yemeğinizi komşularınızla paylaşabilir, bizimle iletişime geçerek hazırladığınız konserve yemeklerinizin birçok Üsküdarlı’ya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.”

“İhtiyaç sahiplerini muhtarlarla birlikte belirliyoruz”

Üsküdar Dayanışma Ağı’ndan bir gönüllü ile dağıtım ve ihtiyaç sahiplerini belirleme sürecini konuştuk. Gönüllü, yardım etmek isteyenlerinin kendilerine ulaştığını, yardımı ise ya gidip evlerinden ya da ortak bir noktada buluşup gönüllülerden aldıklarını söyledi. İhtiyaç sahiplerini nasıl belirlediklerini sorduğumuz gönüllü, “İhtiyaç sahiplerini muhtarlardan gelen bilgilere göre belirliyoruz. Öğrenci, hasta, yaşlı, evinde yemek yapamacaklar olan vatandaşların bilgilerini bize veriyorlar biz de onlara yardımlarını hazırlıyoruz. Cuma günü de muhtarlarla birlikte o kişilerin evlerine gidip yardımları dağıtmayı planlıyoruz” dedi. 

Üsküdar Dayanışma Ağı’na siz de katılmak isterseniz formu doldurabilirsinizTwitter ve Facebook hesaplarından da kendilerine ulaşabilir, dayanışmanın bir parçası olabilirsiniz. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.