Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın, huzurevlerindeki yaşlıları nasıl etkiledi? Huzurevi yöneticisi Aynur Gökkaya: “Hayati risk taşıyor olma ihtimali yaşlılar için çok ürkütücü, koruma altında olmak istiyorlar”

Dünyanın ve Türkiye’nin koronavirüs salgınıya mücadelesi sürüyor. Türkiye’de 65 yaş üstü yurttaşlar, İçişleri Bakanlığı’nca 21 Mart’ta yayımlanan genelge ile sokağa çıkma yasağına tabi tutuldu. Yaklaşık bir aydır sokağa çıkamayan yaşlılar, salgının ciddi etkilediği risk grubunda olmasına karşın ayrımcılığa maruz bırakıldı. Çok sayıda yaşlı yurttaş süreci evlerinde geçiriyor, ancak bir de huzurevlerinde yaşayan yurttaşlar var.

Alzheimer Vakfı Huzurevi’nin kurucusu ve yöneticisi Aynur Gökkaya’ya huzurevlerinde kalan yaşlıların salgından nasıl etkilendiğini, demans ve Alzheimer hastalığı olanların durumunu, yaşlıların dışarı çıkmamayı ve yakınlarıyla görüşememeyi nasıl karşıladığını sorduk. Gökkaya, “Hayati risk taşıyor olma ihtimali onlar için oldukça ürkütücü oldu. Böyle bir yasak olmasa da çıkmaya çok niyetli değiller, genel olarak bir koruma altında olmak istiyorlar” diyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.