Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahliye başvurusu gerekçesiz reddedilen Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman ile söyleşi: “Cumhurbaşkanı siyasi rakibini alt etmeye çalışıyor”

Hakkında açılan dava ve soruşturma nedeniyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için koronavirüs nedeniyle yapılan tahliye başvurusu gerekçe gösterilmeden reddedildi. Avukatı Mahsuni Karaman, mahkemenin hem tutukluluğa itiraz hem de tahliye başvurusunu aynı karar ile ve gerekçesiz olarak reddettiğini belirterek, “Sayın Demirtaş ve arkadaşlarının gözaltına alınmalarından itibaren yapılan bütün işlemler planlı bir şekilde yapılmaktadır. Yani Cumhurbaşkanının açıklamaları üzerine hiçbir mahkeme ve hâkim farklı bir karar vermeye cesaret edememektedir. Bazen yaşananlar karşısında biz de tükenmişlik sendromu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı siyasi rakibini mahkeme ve hukuku eline geçirerek alt etmeye çalışmaktadır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.