Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salda Gölü’nü koruyan CHP’li belediye başkanı ve eşine silahlı saldırı: “Olayın Salda Gölü’yle alakası yok”

Burdur Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, sabah saatlerinde evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Şenel ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Salda Gölü’nün tahrip edilmesini önlemeye çalışan ve verdiği mücadele ile tanınan Mümtaz Şenel, geçen hafta da göle giren iş makinelerinin fotoğraflarını paylaşarak olayı kamuoyuna duyurmuştu. 

Medyascope’a konuşan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Olayın Salda Gölü’nde yaşanan olayla alakası yok, şu anda soruşturma aşamasında olduğu için sebebini söyleyemiyoruz” dedi.

Şenel’in evine sabah saat 04.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler, kapıyı çaldı. Saldırganlar, kapıyı açan Şenel ve eşine tabancayla ateş açtı. Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşi Fatma Şenel’i de ayağından vurduktan sonra kaçtı.

Adrese çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambülansla Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şenel çifti, buradaki müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mümtaz Şenel ameliyata alındı.

Yapılan ameliyatın ardından Şenel’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İki kişi gözaltında

Burdur Valiliği saldırıyla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

”Şu an itibarıyla iki kişi gözaltına alınmış olup, olayın aydınlatılması ve failin yakalanması ile ilgili çalışmalar bütün imkânlar kullanılarak kapsamlı olarak sürdürülmektedir.”

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.