Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika salgınla mücadele için yeterli imkana sahip mi? – Mühendis Fatih Alagöz: “Burkina Faso’daki en iyi hastane, Türkiye’de 30 yıl önce gittiğim ilçe devlet hastanesinden kötü durumda”

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını Afrika‘yı da etkiliyor. Salgının Afrika’daki boyutlarını “endişe verici” diye niteleyen Dünya Sağlık Örgütü, kıtadaki ülkelerin temiz içme suyuna ve sabuna erişimlerinin kısıtlı olduğunu, sağlık sistemlerinin salgını karşılayabilecek kadar gelişmiş olmadığını sıklıkla hatırlatıyor.

Son on yıldır yılın belli dönemlerinde Afrika’da yaşayan Mühendis Sait Fatih Alagöz, Burkina Faso‘daki durumu Medyascope’a anlattı. Alagöz, “Burada yabancıların gittiği en iyi hastane, Türkiye’de doğup büyüdüğüm ilçede 30 yıl evvel gittiğim devlet hastanesinden daha kötü. Burada insanlar hayatlarını koronavirüs dolayısıyla kaybettiklerini bilebilirler mi, ona bile emin değilim. Çünkü yaygın test yapılmıyor” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.