Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Twitter üzerinden İran’ı tehdit etti: Gemilerimizi taciz ederse vurun emri verdim

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, donanmaya İran savaş gemilerini vurma emri verdiğini söyledi.

Trump, “Donanmaya denizde bizim gemilerimizi taciz etmeleri halinde tüm İran’a ait silahlı gemileri vurma ve yok etme emri verdim” dedi.

CNN’in haberine göre, geçen hafta ABD Deniz Kuvvetleri, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Deniz Kuvvetleri gemilerinin Kuzey Arap Denizi’ndeki ABD Deniz Kuvvetleri savaş gemilerine defalarca “tehlikeli ve taciz edici” şekilde yanaştığını gösteren bir video yayınlamıştı. Pazar günü İran Haber Ajansı tarafından verilen bir haberde, İran Devrimi Muhafızları olayın gerçekleştiğini kabul etti, ancak olayların ABD versiyonunun “sahte Hollywood masalı” olduğunu söyledi.

Reuters’in haberine göre ise, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Abolfazl Shekarchi İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) Trump’ın Twitter’da yazdıkları hakkında bir açıklamada bulundu. Shekarchi “ABD bugün başkalarına zorbalık yapmak yerine gücünü koronavirüs bulaşmış askerlerini kurtarmak için kullanmalı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.