Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evde kaldığı halde koronavirüse yakalanan Berivan: “Pozitif çıkan anne ve babama 14 gün sonra tekrar test yapılmadı, sisteme negatif olarak kaydedildiler”

Anne ve babasının çalışmak zorunda kalıp koronavirüs kaptığını ve kendisine de onlardan virüs bulaştığını açıklayan Berivan Bila, sosyal medya hesabında anne babasına 14 günlük izolasyonun ardından tekrar test yapılmadığını ve çiftin sisteme negatif olarak kaydedildiğini duyurdu.

İstanbul Sarıgazi Halkevi Şube Başkanı Berivan Bila, hükümetin “evde kal” çağrısına uyduğu halde koronavirüs testinin pozitif çıktığını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Sosyal izolasyon günlerinde tekstil işçisi anne ve babasının çalışmaya devam etmek zorunda kaldığını ve onlara bulaşan virüsün kendisine de geçtiğini söyleyen Bila, dün akşam anne ve babasının 14 günlük karantina sürecinin bittiğini açıkladı.

“Bakanlık, sağlık çalışanları haricinde pozitif çıkanlara 14 gün sonra ikinci testi yapmıyormuş”

15. günde anne ve babasının negatif test sonucunu almak için test yaptırmak istediklerini anlatan Bila, “Zaten anne ve babamın çalıştıkları yerlerden de işverenleri test sonuçlarının negatif olduğunu görmek istediler” dedi. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden daha önce görüştükleri bir doktorun eve gelip test yapılmayacağını, ancak kendilerinin bir devlet hastanesine gidip test yaptırabileceklerini söylediğini anlatan Bila, “Anne ve babam aile hekimleriyle de görüştükten sonra bu tavsiyeye uyarak Maltepe Devlet Hastanesi’ne gittiler. Enfeksiyon kliniğindeki doktor onlara test yapmak istediğini ancak Sağlık Bakanlığı’nın talimatı nedeniyle yapamayacaklarını söylemiş. Bakanlık, sağlık çalışanları haricinde (test sonucu) pozitif çıkanlara 14 günün ardından ikinci testi yapmıyormuş. Hastalar kendilerini iyi hissediyorsa sonuç sisteme negatif düşüyormuş” diye konuştu. Kendisinin tedavi sürecinin devam ettiğini aktaran Bila, “Test yapılmadığı halde sistemde anne ve babam gibi pek çok insan negatif görünüyor. Bu sayede de rakamları rahatlıkla kontrol altında tutup oynayabiliyorlar” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.