Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

65 yaş üstü yurttaşlar günler sonra sokağa çıkacak: “Maskelerini taksınlar, çok dip dibe olunmayacak yerlerde güzel bir bahar yürüyüşü yapsınlar”

Tüm dünya koronavirüs salgınında normalleşmeyi konuşuyor, bazı ülkelerde ise karantina önlemleri kaldırılmaya başladı. Türkiye’de de 11 Mayıs’ta kuaförler, berberler, güzellik salonlarıyla alışveriş merkezleri açılıyor, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşlar için sürekli olarak uygulanan sokağa çıkma yasakları da esnetiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam yaptığı açıklamaya göre, 65 yaş üstü yurttaşlar günler sonra ilk kez 10 Mayıs Pazar günü 11:00 – 15:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Medyascope’a konuşan 65+ Yaşlı Hakları Derneği Başkanı Dr. Gülüstü Salur, kararın olumlu olduğuna dikkati çekiyor: “Tünelin ucunda ışık göründüğünü duymaya hepimizin ihtiyacı vardı. Bilim Kurulu’nun da tavsiyeleriyle çok itidalli bir serbestlik ilan edildi. Henüz hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının kuvvetli bir mesajıyla sınırlı izin verildi.”

“Her şey hemen normale dönmeyecek, bunu bilmemiz gerekiyor” diyen Salur, sözlerini “Evet, sayılar azalmaya başladı. Ama ikinci dalga olur mu olmaz mı konusunda diğer dünya ülkeleri gibi biz de tetikteyiz” diyerek sürdürdü.

Salur, bu hafta sonu sokağa çıkacak yaşlılara da almaları gereken önlemler konusunda şu tavsiyelerde bulundu: “Havalanmaya, nefes almaya evet. Ama bizim bir sloganımız var, ‘Maskeli ve mesafeli’ diyoruz. Maskeleri takacağız ve dışarıda da kişisel mesafemizi koruyarak hayata karışacağız. Bu, ekstra bir emek istiyor. Dışarıda olma alışkanlığını kaybedenler için de arada dışarı çıkanlar için de bu geçiş döneminin normali daha yavaş, daha kendimizi sakındığımız bir yaşam biçimini gerektiriyor. Onun için sokağa çıkacaklar da kendilerini nasıl koruyacaklarını, nasıl bir havalanma planı yapacaklarını önceden düşünsünler. Maskelerini taksınlar, kolonyalarını, dezenfektanlarını yanlarına alsınlar, çok dip dibe olunmayacak yerlerde güzel bir bahar yürüyüşü yapsınlar ve her şey daha güzel olacak duygusuyla evlerine dönsünler.”

Gülüstü Salur ile yaptığımız söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.