Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ile söyleşi: “Türkiye’de en az 9 milyon kayıt dışı çalışan var, bu insanların ne olacağı belli değil”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın, koronavirüs salgını sürecinde ekonominin gidişatı ve son zamanlarda sosyal medyaya ilişkin yaşanan tartışmalarla ilgili Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı. “Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ı hizmet sektöründe ve hizmet sektörü durmuş durumda” diyen Dalgın, kayıtdışı çalışanlara da dikkat çekerek, “Türkiye’de en az 9 milyon kayıt dışı çalışan var. Devletin onlardan haberi yok, herhangi bir gelir desteği almıyorlar” dedi.

MHP’nin sosyal medyaya TC kimlik numaralarıyla girilmesi yönündeki yasa teklifini de yorumlayan Dalgın, “Mesele trollerle mücadeleyse bunun başka yöntemleri var. Bu, özgürlük alanına müdahaledir. İnternet temel, evrensel bir haktır. Türkiye basın özgürlüğünde felaket durumda. Sosyal medya bunun az sayıda istisnasından bir tanesi. Bahanelerle Türkiye’nin ana özgürlük alanının kapatılmaması lazım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.