Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Otizmli Taha Yiğit 17 gündür kayıp, arama çalışmaları devam ediyor

19 yaşındaki otizmli Taha Yiğit 17 gündür kayıp. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Medyascope’a yaptığı açıklamada jandarma, emniyet ve AFAD’la birlikte, otizmli ailelerinin de sahada Yiğit’i bulmak için çalıştığını söyledi. 

İstanbul Küçükçekmece’deki evinden 20 Nisan’da babasıyla dolaşmaya çıktıktan sonra bir anda gözden kaybolan Taha Yiğit‘e 17 gündür ulaşılamıyor.

Birer gün arayla Başakşehir ve Sefaköy‘de görülen Taha Yiğit için, İstanbul’un pek çok noktasında ve Ankara’da görüldüğüne dair çok sayıda ihbar yapıldı. Arama çalışmalarının detayları her gün İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

Taha’nın ailesi ve onu arayan gönüllüler koronavirüs salgını önlemleri kapsamında sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde de özel izin çıkarıp onu aramaya devam etti. Taha’nın ailesi ve gönüllüler, epilepsi hastası olan Taha’nın nöbet geçirmesinden endişeleniyor. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “Gönüllü aileler, jandarma, polis, AFAD, dört bir yandan Taha’yı arıyoruz. Kaybolduğu akşam Taha’ya Başakşehir’de bir lokantada yemek vermişler, görüntüler var. İhbarların bizleri ve yetkilileri yönlendirdiği son yer Arnavutköy. Aramalar bu bölgede yoğunlaştı” dedi. 

Taha’yı ararken üç kayıp çocuk bulundu 

Bu süreçte yaşadıkları sorunlardan birinin de ihbarda bulunmayı bilmemek olduğunu anlatan Öztürk, “Buna özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Bizlere gelen ihbarlar, dört gün öncesiyle ilgili olabiliyor, ‘Fark etmedim, şimdi aklıma geldi’ diyorlar” diye konuştu.

Arama çalışmalarındaki son durumla ilgili, Arnavutköy’de Taha’dan haberdar olmayan hemen hemen hiç kimsenin kalmadığını belirten Öztürk, “Taha’yı aradığımız bu süreçte üç tane kayıp çocuk bulundu, bir tek Taha’ya ulaşamadık. İnşallah onu da bulacağız, umutlarımız bitmedi” dedi. 

Taha’nın, evden ayrılırken üzerinde mavi mont, kot pantolon ve spor ayakkabı olduğu belirtildi. Arama ekipleri, Taha Yiğit’i görenlerin 155’i aramasını istedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.