Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF Başkanı Nihat Özdemir: “Önümüzde 10 senaryo vardı, en iyi olanı ligleri 12 Haziran’da başlatmaktı”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir video konferans yöntemiyle basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özdemir, “Önümüzde 10 senaryo vardı ve en iyi olanı ligleri 12-13-14 Haziran tarihinde başlatmaktı” dedi.

TFF Başkanı Özdemir, “Ligler oynanırsa yayıncı kuruluştan 588 milyon gibi bir alacağımız olacak. Bu parayı alınca da kulüplerimize dağıtacağız. Süper Lig ekiplerinin 12-13 tanesi lige devam edilmesini istedi, onların da yayıncı kuruluştan alacakları paraya ihtiyaçları var. Alt liglerde mücadele eden 90 takım var. Maalesef bu takımların yüzde 73’ü lige devam etmek istemedi” diye konuştu.

Kulüplerde koronavirüs vakalarının artması durumunda nasıl bir yol izleneceği sorusuna Özdemir’in cevabı, “Biz hedef olarak en az hasar göreceğimiz bir protokol yayımladık. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun bize yollayacağı yeni protokolü yayımlayacağız. Kulüplerimiz bunlara uyarlarsa herhangi bir koronavirüs tehlikesi görmeden liglere başlayıp sonlandırabiliriz” oldu.

Ankaragücü’nün orta saha oyuncusu Ricardo Faty’nin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, kulüp dün resmi internet sitesinden duyurmuştu. Ankaragücü dün yapacağı antrenmanı iptal ederek günü pas geçti. Faty’nin durumuna atıfta bulunarak yöneltilen “Doğabilecek ikinci dalga koronavirüs salgını senaryosunu göz önünde bulundurdunuz mu?” sorusuna ise Özdemir şu karşılığı verdi: “İkinci koronavirüs dalgası olması halinde TFF düşünerek, taşınarak ve danışarak karar verir.”

Gündemde olan konulardan biri de maçların tek şehirde oynanma olasılığıydı. Özdemir, “Maçları tek şehirde oynatma ihtimali hiçbir zaman gündemimizde olmadı” dedi.

12 Haziran’da seyircisiz olarak başlayacak olan Süper Lig’in herhangi bir aksama yaşanmaması durumunda 26 Temmuz’da tamamlanması planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.