Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın astım hastalarını nasıl etkiliyor? – Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu: “Kronik hava yolu rahatsızlıkları olan hastaların, salgında riskli grup olabileceğini düşündük ama öyle olmadı”

Dünyanın yaklaşık beş aydır mücadele ettiği koronavirüs salgını, kronik hastalıkları olan kişileri de etkiledi. Astım hastaları da, Dünya Sağlık Örgütü’nün ve bilim insanlarının salgında riskli gördüğü gruplar arasında başlarda yer alıyordu. GINA (The Global Initiative for Asthma) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu‘yla astım hastalarının salgından nasıl etkilendiğini konuştuk.

Yorgancıoğlu, “Biz kronik hava yolu rahatsızlıkları olan hastaların, koronavirüs salgınında çok riskli grup olabileceğini düşündük. Ama sonuç hiç böyle olmadı. Kovid-19’lardaki eşlik eden durumlara baktığımızda, özellikle astımlıların ilk 10’a bile girmediğini gördük” diyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.