Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Birsel Pirim ile söyleşi: “ABD’de koronavirüsten dolayı ölenlerin yüzde 70’i siyah Amerikalılar”

9 Mayıs itibarıyla 79 bini aşkın koronavirüse bağlı ölümün yaşandığı Amerika Birleşik Devleti’nde salgının yarattığı ekonomik krizi Ohio Eyalet Üniversitesi Finans Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Birsel Pirim değerlendirdi. 

ABD’de sağlık çalışanlarının ekipman sıkıntısı çektiğini belirten ve siyah Amerikalılar’ın bu virüsten daha çok etkilendiğini söyleyen Pirim, “Büyük şehirlerin açıklaması sonucunda şunu öğrendik: Bu virüsten dolayı ölenlerin yüzde 70’i siyah Amerikalılar’dır. Bu bize onların yaşam koşullarının beyaz Amerikalılar kadar iyi olmadığını gösteriyor. Sağlıklı beslenemiyorlar, çoğunun sağlık sigortası yok. Dolayısıyla hastalığın çok ilerleyen aşamalarında hastaneye gittiklerini öğrendik. Hastaneye gittiklerinde zaten virüs çoktan vücutlarında kontrolü ele geçirmiş oluyor. Belki de daha erken gitseler hayatları kurtarabilecekken ne yazık ki geç kalındığı için solunum cihazına bağlandıklarından bahsedildi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.