Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üsküdar Belediyesi’nden park yapılacağı gerekçesiyle muhtarlığı boşaltma kararı: “Karar, süren eylemleri kırmak için alındı”

Üsküdar Acıbadem’de Tibaş Parkı’nda yapımına başlanan inşaat hakkında mahkeme durdurma kararı vermiş ancak inşaat devam ettirilmişti. Mahallelinin itirazları üzerine inşaat alanı dün mühürlendi. Eleştirilerin hedefindeki Üsküdar Belediyesi bugün, Acıbadem Mahalle Muhtarlığı’nın bulunduğu alana park yapılacağı gerekçesiyle muhtarlık binasının üç gün içinde boşaltmasını istedi.

Tibaş Parkı’nda Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı‘na ait yurt binasının inşaatı hakkında mahkeme iki kez faaliyeti durdurma kararı vermiş ancak AKP yönetimindeki Üsküdar Belediyesi tarafından inşaat alanı mühürlenmemişti. Alanı 49 yıllığına bedelsiz olarak Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na veren Üsküdar Belediyesi’nin mahkeme kararına rağmen inşaatı mühürlememesi üzerine mahalleli nöbete başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de inşaatı dün imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi.

Mahalleli park önünde bekleyişini sürdürürken bugün yeni bir gelişme yaşandı. İnşaatı devam ettiren Üsküdar Belediyesi, park alanındaki inşaatın durdurulması için mahalleliye destek olan Acıbadem Muhtarlığına bir yazı gönderdi. Yazıda, muhtarlığın bulunduğu alanda Şehit Mete Sertbaş Parkı’nın yapımına başlanacağı ve bu yüzden binanın üç gün içinde boşaltılması gerektiği tebliğ edildi. 

Acıbadem Muhtarı Semra Aydın, bugün belediyenin gönderdiği kararın Tibaş Parkı’nda süren eylemleri kırmak için acilen alındığını söyledi. Aydın, konuyla ilgili “Burası zaten belediyenin yeriydi ama karar bugün geldi. Buraya dair proje var mı yok mu onu da bilmiyoruz. Muhtarlığın büyük kısmı parka aitti, geri kalanı da yol gibi görünüyordu. Yola ait olan kısmı da katmış olabilirler. Bize yeni bir yer gösterilmedi, bu konuda görüşmeleri sürdüreceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

İBB, yapı ruhsatının iptal edilmesi, inşaat faaliyetin durdurulması ve ruhsata bağlanması mümkün olmayan son katın yıkımına ilişkin encümen kararı alınması hakkındaki yazıyı Üsküdar Belediyesi’ne iletmişti. Üsküdar Belediyesi’nden gerekli yanıtın alınamaması üzerine, yasal sürenin sona erdiği 10 Ocak tarihinde inşaat mühürlendi.

Daha sonra mühür sökülerek inşaata devam edildi ve 31 Ocak’ta İBB tarafından tutanak düzenlendi. İBB tarafından yapılan açıklamada kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceği, yasal hakların kullanılacağı belirtildi.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın inşaatla ilgili yaptığı açıklamada ise binanın kaçak değil; projeli, ruhsatlı ve iskânlı bir bina olduğu, mevcut arsanın Üsküdar Belediyesi’ne ait olduğu, binanın park alanına inşa edilmediği vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.