Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Ayşe Buğra ile Osman Kavala davası üzerine söyleşi – “Artık yargının bağımsızlığına güvenmiyorum”

923 gündür tutuklu olan Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, Sahra Atila’nın sorularını yanıtladı.

Programda Buğra’nın 2017’den beri değişen yaşantısı, İnfaz Yasası ve yargıya güven konuşuldu. Ayşe Buğra yaşananlara üzüldüğünü belirterek, “Artık yargının bağımsızlığına güvendiğimi maalesef söyleyemeceğim” dedi. 

“Mevsimleri birlikte geçirememek çok ağır”

2017’den bu yana çok ağır bir süreç yaşadığını fakat her şeye rağmen ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Buğra salgın döneminde endişelerinin daha da arttığını dile getirdi:

“Çok tuhaf ve ağır bir dönemdeyiz. 923 gün, iki buçuk sene geçti. Bu iki buçuk senede birlikte geçirilemeyen yılbaşılar, bayramlar var, kutlanamayan doğum günleri var. Mevsimler gelip geçti; üç sonbahar, dört tane kış, dört ilkbahar, şimdi üçüncü yaz geliyor. Mevsimleri birlikte geçirememek çok ağır.  Salgının getirdiği tedirginlik var tabii. Herkes sevdikleri yanında olmak olmak istiyor, haber almak istiyor… Bunların olmaması ise yorucu ve sarsıcı oluyor. Bütün bunlara rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. Birbirimize mektup yazıyoruz, şimdi tabii görüşler yok ama hafta bir telefonla konuşuyoruz”

“Yargının bağımsızlığına güvendiğimi söyleyemeceğim”

Osman Kavala, Gezi Davası’ndan 18 Şubat’ta beraat etti aynı gün 15 Temmuz soruşmasıyla gözaltına alındı. Fakat Kavala, o dosyadan da üç kere tutuklanmış, iki kere tahliye edilmişti. Yaşananların üzerine yargıya güveninin olup olmadığını sorduğumuz Buğra, bunun acıklı bir durum olduğunu söyledi: 

“Osman ilk tutuklandığı zaman söylediklerim konusunda son derece dikkatli davrandım. ‘Yargı süreci devam ediyor durayım bekleyelim’ dedim. Ama bir süre sonra hakikaten başka bir şeye dönüştü. Artık yargıya güvendiğimi, yargı bağımsızlığına güvendiğimi maalesef söyleyemeceğim. Çok üzücü bir durum”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.