Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Özlem Sönmez ile söyleşi: “Kanser hastaları sosyal mesafe ve hijyene zaten dikkat ettikleri için korktuğumuz yakalanma olmadı”

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Özlem Sönmez, Medyascope’a kanser hastalarının yaşamlarının koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini anlattı. Sönmez, bu süreçte onkoloji kliniklerinde önlemlerin artırıldığına dikkati çekip “Hastalarımız gerçekten çok riskli gruptalar, koronavirüs kanser hastalarında daha kötü seyredebiliyor. Kanser tanısı konmuş kişiler tedavi sürecinde de, sonrasında da sosyal mesafeye ve hijyene oldukça dikkat ettikleri için korktuğumuz bir yakalanma olmadı. Hastalarımız kendilerini çok iyi korudular” diyor. 

Sönmez, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’ne üye hekimlerin, ilk koronavirüs vakasının Türkiye’de görülmesiyle Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu’nda çalışan hekimlerle bir araya geldiğini ve danışma kurulu oluşturduğunu söylüyor: “‘Onkoloji çalışanlarının ünitelerde nasıl çalışması gerekiyor, ünitelerin nasıl düzenlenmesi gerekiyor’ gibi bir dizi önlemler listesi hazırladık. Hasta bazında da önlemler alındı. Bunun için de ayrı bir danışma kurulu oluşturduk. Diyarbakır’da, Mardin’de çalışan onkologlarla iletişim halindeyiz. Hastalarımıza da ‘Maskelerinizi takın, mesafenizi kollayın, buna göre hastanelere gelin’ dedik. Kontrol hastalarımızın da kontrol sürelerini uzattık, ‘teletıp’ denen birtakım muayene yöntemlerine başladık ki hastanelerdeki kalabalığı azaltalım. Bir düzen içinde devam ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.