Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’da koronavirüsün eğlence sektörüne etkisi: “Ailelerimizden aldığımız yardımlarla geçiniyoruz, hayatımız durdu bizim”

Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri eğlence sektörü. Selçuk Ada, Antalya’da koronavirüs sebebiyle işlerinden olan müzik emekçileriyle konuştu.

Antalya’nın en çok işleyen, yurt genelinde tanınan isimlerin konserlerine ev sahipliği yapan Holly Stone‘un işletme sahibi Ertuğrul Kazankaya şunları söylüyor: “Mekanlar kapatıldığından beri 34 konserimiz iptal oldu. Yapılan yardımlar müzisyenleri, çalışan personeli, günlük yevmiye ile çalışan insanları etkilemiyor.”

Müzisyen Şula Ceran ise “Ailelerimizden aldığımız yardımlarla geçiniyoruz. Ailelerine bakmak zorunda olan, çocuğu olan arkadaşlarımız var. Hayatımız durdu bizim, bizde hiçbir şey yok!” diyor.

Müzisyen Tolga Kaya, “Kimse çalışmıyor, herhangi bir gelirimiz yok. Müzisyenlerin birçoğu günlük yevmiye ile çalışıyor. Kimsenin sosyal güvencesi olmadığı için yapılan yardımlardan faydalanamıyor hatta ihtiyaç kredisine bile başvuramıyor” derken stüdyo ve müzik mağazası sahibi Eray Okbay şikayetlerini şöyle dile getiriyor: “Müzik dernekleri çalışmalar yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi müzisyenlere yardım yapacağını açıkladı ama onun haricinde burada (Antalya) veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde yerel yöneticilerin müzisyenler için çalışması yok.”

“Kocaman adam olduk ama annelerimiz babalarımız destek oluyor”

Müzisyen Hakan Erken de sektör çalışanlarının sorunlarını anlatırken “Bizim gibi sabit gelir ile çalışmayan, barlarda garson ya da komi olarak günlük yevmiye alan arkadaşlarımızın geliri sıfır. Üç kişilik ailenin geliri benim sahne performanslarıma bağlı. Annem destek oluyor bu sıralar. Kocaman adam olduk ama annelerimiz babalarımız destek oluyor. Bu da her şeyi açıklıyor” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.