Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransız aktör Michel Piccoli 94 yaşında hayatını kaybetti

Son yarım asırdır Fransız aktörler arasında farklı tarzıyla tanınan Michel Piccoli, geçirdiği kalp krizi sonucu 94 yaşında hayatını kaybetti.

Vefat haberini Michel Piccoli’nin ailesi duyurdu. France24’ün AFP’ye dayandırdığı habere göre, Piccoli geçirdiği kalp krizi sonrası, eşi Ludivine’nin kollarında ve çocukları Inord ve Missia’nın yanında hayata gözlerini yumdu.

Luis Bunuel’in “Belle de Jour” (Gündüz Güzeli) ve “The Discreet Charm of the Bourgeoisie” (Burjuvazinin Gizli Çekiciliği) gibi klasik filmlerinde rol alan aktör, 1963 yılında Jean-Luc Godard’ın yönettiği “Le Mépris” (Nefret) filminde Brigitte Bardot ile başrolleri paylaşmıştı. Piccoli’nin oynadığı Fransız klasikleri, dünya sinemasına yön veren eserler olarak biliniyor.

Gizemli gülüşü, açık alnı ve kalın kaşlarıyla Piccoli, papadan polise, baştan çıkarıcı bir jönden gangstere, birçok rolde başarıyla yer aldı. Piccoli, özellikle 1970 ve 1980’lerde Fransız sinemasının en önde gelen yüzlerindendi.

Simone de Beauvoir ve Jean-Paul Sartre ile arkadaş olan Piccoli, her zaman kendini ‘’sola ait’’ olarak tanımlasa da bu tutumu onun Doğu Bloku’nda yaşanan baskıcı yönetim anlayışını sert bir şekilde eleştirmesine engel olmadı. Piccoli, Polonya’daki Dayanışma Sendikası’na da aynı tavır ile destek verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.