Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nevşin Mengü ile söyleşi: “İktidarın çizdiği kadın modeline uymayanlara sindirme politikası uygulanıyor, gerçekçi olmak gerekirse korkuyorum”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Twitter’da yeşil nokta ve Türk bayrağı simgelerini kullanan hesapların “etik ve milli” olduğunu söylemesinin ardından hesaplarına bu simgeleri ekleyen bazı kullanıcılar; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gazeteci Nevşin Mengü, Oyuncu Berna Laçin ve Avukat Feyza Altun‘u cinsel saldırı düzenlemekle tehdit etmişti.  

Bu hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunan Nevşin Mengü, Medyascope’a şöyle konuştu: “Fikrini beyan eden kadından çok hoşlanılmıyor. Bunun yeni tezahürü olarak başörtülü kadınların da üzerine çok gidildiğini görüyoruz. Dans eden, pilates yapan başörtülü kadınlar da en az bizim kadar lince uğruyorlar. İktidardaki zihniyet bir kadın modeli çizmiş kafasında ve ona uymayanlara karşı aşırı bir tepki gösteriliyor, bir bastırma, sindirme politikası uygulanıyor. İşin bu tarafı da var. Kadın gazeteciler ‘Sen git magazin programı sun, elinin hamuruyla bu işlere bulaşma’ söylemiyle çok karşılaşıyor. Çok saldırgan bir dil şu anda iktidarda.” 

Meslek yaşamı boyunca pek çok hakarete maruz bırakıldığını ancak bunu dahi ifade özgürlüğü olarak nitelendirdiğini söyleyen Mengü, “Korkuyor musunuz?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Didaktik bir dille ‘Direneceğiz’ filan da denebilir, fakat ben onu gerçekçi bulmuyorum. Gerçekçi olmak gerekirse korkuyorum. Çünkü dediğim gibi, bu kişiler iktidarla ilişkili. Ben eşkıya değilim ki; silahım yok, bıçağım yok! Kendimi silahla savunacak da değilim. Böyle bir kişi değilim ben. Dolayısıyla tabii ki korkuyorum.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.