Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Siirt: “Salgın kentte nispeten kontrol altına alındı ancak İstanbul’dan gelenlerden endişeliyiz”

Koronavirüs ile mücadele edilen kentlerden biri olan Siirt’te, Veysel Karani Beldesi karantina altına alınırken kent merkezinde virüsün nispeten kontrol altına alındığı belirtildi. Medyascope‘a konuşan Siirt Tabip Odası Başkanı Dr. Methi Akcan, İstanbul’da Siirtli sayısının çok fazla olduğunu ve bunların kente gelmeleri ve pandemi kurullarının verdiği kararlara dikkat etmemeleri halinde sıkıntılar oluşabileceğini söyledi. 

Yaklaşık 400-500 civarında vakanın bulunduğu ve 260’ının taburcu edildiği ve 16 kişinin yaşamını yitirdiği Siirt’te koronavirüse karşı verilen mücadeleyi Tabip Odası Başkanı Dr. Methi Akcan değerlendirdi. Akcan, Siirt’teki vakaların çoğunun İstanbul’dan gelen vatandaşların yaptığı bulaşlardan kaynaklandığının görüldüğünü belirterek “Nüfusa göre Siirt, bölgemizde belki de en yoğun koronavirüs hastalarının bulunduğu ilimizdir. Şu an Veysel Karani Beldesi karantina altındadır. İl Pandemi Kurulu’nda olmadığımız için gelişmeleri tam olarak takip edemiyoruz. Biz de sosyal medyadaki arkadaşlarımızdan ancak takip edebiliyoruz” dedi.

Dr. Akcan, şu an Siirt’te durumun nispeten kontrol altında olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Ancak İstanbul’da çok Siirtli nüfusu var. Bu yüzden İstanbul dan gelecek hemşerilerimizden sosyal mesafeye dikkat etmelerini rica ediyoruz. Kurallara uyulmaz ise ciddi sıkıntılar yaşanabilir.  Ayrıca Siirtli vatandaşlarımızdan da sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve maske takmalarını rica ediyoruz. Ramazan Bayramı’nda tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlaması isabetli bir karar olmuştur. Bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı kutlu olsun, büyüklerimizin ellerinden küçüklerin gözlerinden, lütfen bu bayramda öpmeyelim. Birbirimizi uzaktan sevelim bir süreliğine.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.