Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Muğla: “Herkes ikinci, üçüncü dalgayı konuşurken biz daha birincisini yaşamadık”

Medyascope, il il koronavirüsle mücadeleyi ele almaya devam ediyor. Koronavirüs tartışmalarında, özellikle normalleşme sürecinde gündemdeki noktalar tatil beldeleri. Turizm sezonunun açılmasına günler kala gözler Bodrum, Marmaris, Dalyan, Fethiye gibi tatil yerlerine çevrildi.

Muğla’daki son durumu kendisiyle ele aldığımız Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan’a göre, şimdiye dek koronavirüsle mücadelede Muğla en iyi sonuç alan şehirlerden oldu. Ancak Turan, Muğla’nın bölgelerdeki farklı nüfus dağılımı ve sanayi-turizm-tarım üçlüsüne beraber ev sahipliği yapmasının önemine değiniyor. Dr. Turan’a göre bu üçlüye bir de yükselen arıcılık ticari faaliyetleri eklenince Muğla Türkiye’nin en hareketli, giriş-çıkışın en yüksek olduğu şehirlerinden biri haline geliyor.

Dr. Turan’a göre, tüm Muğla’da sadece bir entübe hasta kaldı. Ancak asıl sınav turizm sezonuyla başlayacak. “Herkes ikinci, üçüncü dalgayı konuşurken biz daha birincisini yaşamadık” diyen Turan, virüsün ne kadar hassas olduğunu ve her şeyin bir anda tepetaklak olabileceğini anlatıyor.

Tüm bu başarılı grafik ve sayılar Turan’a göre, sağlık çalışanlarının özverili çalışmasının eseri. Yönetimsel olarak çok ciddi eksiklikler yaşandığını belirten Turan, karşılaştıkları idari sorunlardan birini şöyle anlattı: “Kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı yoktu. Ancak yöneticiler temkinli olmak için kısıtlı olarak dağıttılar. Bir hemşire basit bir cerrahi maskeyi sabah takıp sekiz saat boyunca kullanmak zorunda kaldı. Çalışanlar da stoklamaya başladılar. Malzemenin bol olduğu konusunda şeffaf olmadılar.”

Turan ayrıca, tabip odası olarak ilçeler arası seyahat kısıtlaması talep ettiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini de belirtti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.