Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Manisa: “Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarının ruhsal ve fiziksel durumu büyük önem taşıyor”

Koronavirüs salgını devam ederken Medyascope olarak Türkiye’nin farklı şehirlerinde koronavirüsle mücadele konusunda yaşananları aktarmaya devam ediyoruz. İşçi nüfusunun yoğun olduğu Manisa’da koronavirüs salgınıyla nasıl mücadele edildiğini, salgının kentte nasıl seyrettiğini Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Şahut Duran ile konuştuk.

Ellerindeki verilere göre Manisa’daki toplam vaka sayısının 1000 civarında olduğunu, yaklaşık 40-50 civarında da ölüm olduğunu söyleyen Duran, Manisa’daki koronavirüs vakalarının önemli bir kısmının İzmir kaynaklı olduğunu belirtti.

Duran, Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde çok sayıda sağlık çalışanının koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve hastanedeki bütün polikliniklerin kapatıldığını hatırlatarak “Sağlık çalışanları salgından çok önemli bir şekilde etkileniyor ancak bu salgın ‘meslek hastalığı’ olarak kabul edilmiyor” diye konuştu.

Manisa’da işçilerin yoğun olarak yaşadığı bazı ilçelerde vaka sayılarının son dönemde artışa geçtiğini doğrulayan Duran, kentte henüz ikinci dalga durumunun olmadığını ancak özellikle işçilerin ve tarım çalışanlarının bulunduğu bölgelerde daha sıkı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Salgının başlangıcında tabip odalarının ve Türk Tabipleri Birliği’nin sürecin dışında bırakıldığını belirten Duran, zaman içinde kendi raporlarının ve gözlemlerinin yetkili birimler tarafından daha çok dikkate alınmaya başladığını anlattı.

Duran’a göre koronavirüsle mücadele konusunda en kritik nokta sağlık çalışanlarının ruhsal ve fiziksel durumu. Manisa Tabip Odası olarak bütün sağlık çalışanlarına düzenli olarak test yapılmasına yönelik mücadele verdiklerini söyleyen Duranyaptıkları çağrıların henüz cevap bulmadığını ancak çağrı yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.