Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuklarda koronavirüs vakaları artıyor – Prof. Dr. Tacettin İnandı: “Aşılama bir yere kadar etkili oluyor, önlemleri hatırlamazsak sayılar daha da artacak”

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları bir – bir buçuk aydır yüksek seviyelerde seyrediyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’de son 24 saatte 28 bin 892 vaka tespit edilirken 239 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Öte yandan 6 Eylül’de tekrar başlayan yüz yüze eğitimde dördüncü haftanın ortasına gelinirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çocuklarda vaka sayılarının arttığına dikkat çekerek dün (28 Eylül), “Şu an ortalama aktif vaka sayımız 400 bin civarında. Vakaların dörtte biri 0-17 yaş grubunda. Yani yüzde 25’i. Daha önce yüzde 10-11 civarındaydı” diye konuştu. Medyascope’a konuk olan Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Bulaşıcı Hastalıklar Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Tacettin İnandı, çocuklarda artan vaka sayılarını ve salgında genel gidişatı değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.