Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgında vaka sayıları artıyor – Prof. Dr. Kayıhan Pala: “Günde 30 bin vakaya doğru gidiyoruz, hızlı testlerin yaygınlaştırılmasına ihtiyacımız var”

Koronavirüs salgınında hem vaka hem de ölüm sayıları artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 26 bin 398 yeni vaka tespit edilirken 213 kişi ise hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 19 Eylül Pazar günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Vaka sayıları son bir haftadaki seyrinde devam ettiği takdirde, yüksek sayıda can kayıplarının önüne geçemeyeceğiz. Tedbirler ve aşıyla istikrarlı bir düşüş sağlamalıyız. Son bir hafta bizi uyarıyor” dedi. Salgında son durumu Medyascope‘a değerlendiren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, vaka ve ölüm sayılarındaki eğilimin devam etmesi durumunda ekim ve kasım aylarında bu sayıların katlanarak artabileceğini söyledi. Pala ayrıca, aşısız vatandaşlara ücretsiz uygulanan PCR testlerinin vakaları tespit etme ve yayılmasını önleme konusunda yetersiz kaldığını, dünyanın pek çok ülkesinde yaygın bir şekilde kullanılan hızlı testlerin Türkiye genelinde yapılacak bir çalışmayla yaygınlaştırılması gerektiği görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.