Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ulaş Bayraktar ve Hakan Altınay ile söyleşi: “‘Memleket Manzaraları’, dayanışmanın tohumlarının bu topraklarda mevcut olduğunu gösteriyor”

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun ilk ortak yayın çalışması “Memleket Manzaraları: Bir Dayanışma Arkeolojisi” çevrimiçi erişime açıldı. Yayın, Türkiye toplumunun dayanışma pratiklerine bir bakış niteliğinde. Editörlüğünü Ulaş Bayraktar’ın üstlendiği yayın, Karagözyan Ermeni Yetimhanesi’nden Avanos Okuma ve Kalkındırma Derneği’ne pek çok deneyimi okurla buluşturuyor.

Medyascope’a yayını değerlendiren Ulaş Bayraktar, “Hepimiz evlere kapandık, ayrı düştük, bir araya gelemez olduk. Ama bütün bunlara rağmen birlikte bir şey yapmanın imkanı olduğunu göstermeye çalışıyorduk. Bu zamanlar, önümüzdeki dönemde gitgide ihtiyaç duyacağımız dayanışmanın tohumlarının ve birikiminin bu topraklarda mevcut olduğunu göstermesi açısından önemliydi” diyor.

Hakan Altınay da, Memleket Manzaraları’nın bir fikir olarak ortaya çıkışını “Her topluluğun kendi içinde geliştirdiği birtakım dayanışma pratikleri var. Birbirimize hangi hikayeleri anlattığımız ve kendimizi anlatırken hangi hikayeleri anlattığımız önemli. Her uluslararası endekste Türkiye’nin ne kadar kötü bir yerde olduğunu anlatmak beni heyecanlandırmıyor doğrusu. Memleket Manzaraları’ndaki grupların nasıl dayanıştığı bana çok daha ilginç geliyor. ‘Bu hikayeler niye dolaşımda değil?’ diye düşünüp dertlendik” ifadeleriyle anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.