Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Üyesi Mehmet Kaya ile söyleşi: “3,5 ayda ulaşmadığımız vaka sayısına bayram nedeniyle son 10 günde ulaştık”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı ve İl Pandemi Kurulu Üyesi Mehmet Kaya, Diyarbakır’da koronavirüs vaka sayısının bayramdan sonra hızla arttığını belirterek “Bayram sonrası kalkan yasaklar, bayram ziyaretleri, taziyeler ve mezar ziyaretleri ile birlikte kentte 3,5 ayda ulaşmadığımız vaka sayısına maalesef son 10 günde ulaştık. Koronavirüse karşı ilk gün aldığımız önlemler ne ise devam ettirmeliyiz, eğer ikinci bir dalga yaşanırsa altında kalkmamız çok zor olacaktır” dedi.

Son günlerde önlemlerin gevşetilmesiyle koronavirüs öncesi günlere dönüldüğünü söyleyen Kaya, bunun için sivil toplum kuruluşları olarak esnafı uyaracaklarını ve belirtilen kurullar çerçevesinde yaşamın sürdürülmesi için gerekenin yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

Kaya, koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak küçük esnafın ve sanayicilerin de zor günler yaşadıklarını, Diyarbakır’daki sigortalı çalışanlardan sadece yüzde 30’unun kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını belirtti. Sorunun çözümü için kalıcı sosyoekonomik desteklerin sağlanması gerektiğini vurgulayan Kaya, orta ölçekli işletmeler için başta kredi olmak üzere üretim koşullarının oluşturulmasını talep etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.