Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

5 Haziran Dünya Çevre Günü – “Doğa kendine geldi” mi? Prof. Dr. Orhan Yenigün ile koronavirüs salgını sonrası doğa

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bu yılki teması, “Doğaya dönüş” sloganıyla birlikte, türlerin ve habitatlarının çeşitliliği anlamına gelen “biyoçeşitlilik” olarak belirlendi. Koronavirüs salgınıyla birlikte evlere kapanma ve üretimin durmasıyla hava kirliliği azaldı. Peki bu değişiklik “Doğa kendine geliyor” cümlesini kurmamız için yeterli mi? Bilim Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Orhan Yenigün, salgının doğa üzerindeki etkilerini ve bundan sonra doğayı korumak için yapabileceklerimize ilişkin gösterdiklerini Şükran Şençekiçer’e anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.