Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manavgat Ulualan’a “golf turizmi” projesine yöre halkı tepkili: “Yatırıma değil ranta karşıyız”

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya‘nın Manavgat ilçesinde bulunan Ulualan’a golf sahası inşa etmeyi planlıyor. Ayrıca projede bölgeye dört otel yapılması da sözkonusu. Ulualan halkı ise bu projelere tepki gösteriyor.

Milli Emlak ve Manavgat Belediyesi’ne ait olan 5 bin metrekarelik sahile, içinde otellerin de bulunduğu bir golf sahası yapılırsa tarım ve hayvancılık ile geçimlerini sürdüren yöre halkı işinden olacak. Golf sahası ve otel yapılması planlanan kısım, yöre halkının tarım ve hayvancılık faaliyetleri için kullandığı 14 bin metrekarelik arazinin en verimli kısmı. Bu yüzden, proje hayata geçirilirse arazideki tarım ve hayvancılık faaliyetleri de büyük oranda zarar görecek. Ayrıca 2 bin 500 metrekarelik sahil şeridi de özel sektörün hizmetine sunulacak.

Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu’nun yaptığı açıklamayı takip eden Selçuk Ada, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, oda başkanları, bölgede yaşayan çiftçiler ve hayvan yetiştiricileriyle konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.