Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Afyon: “Bilim Kurulu, normalleşmenin kriterlerini net olarak ortaya koymalı”

Koronavirüs salgınında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeniden açılma süreci devam ediyor. Salgında verilere ilişkin şeffaflık tartışmaları da Türkiye’nin gündemindeki yerini koruyor. Söz sırası bu kez, yurdun dört bir yanındaki tabip odalarında. Afyon Tabip Odası Başkanı Alev Türe, Afyonkarahisar’ın salgın deneyimini Medyascope’a anlattı.

Süreci değerlendiren Türe, “Normalleşmenin kriteri ne olmalı? Bunun, Bilim Kurulu tarafından net olarak ortaya konulması gerekiyor. 14 gün üst üste vaka sayısının ciddi olarak izlenmesi ve bu sayının yüzlü, onlu rakamlara düşmesi lazım. Hükümet de normalleşmeyi açıklarken ‘Rahatça gezin’ demiyor. Bunun idrakını halkımızın yapıyor olması lazım” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.