Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski HDP milletvekili Müslüm Doğan ile söyleşi: “HDP demokrasi yürüyüşüne herkesi davet etmeli”

HDP’nin kurucuları arasında yer alan eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP’nin Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya yapacağı demokrasi yürüyüşünü değerlendirdi.

Doğan, “Yürüyüş demokratik bir hak talebidir, Hiçbir şekilde engellenmemesi gerekir. HDP’nin bu yürüyüşü sadece kendi seçilmişleri ile sınırlı tutmayıp bütün herkesi davet etmesi gerekir. CHP’nin de bu yürüyüşe destek vermesi gerekir” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin doğru olmadığını ve yürüyüşün kitlesel olarak tertiplenmesi gerektiğini belirten Doğan, “HDP’nin kuşatmışlığı ancak böyle anlatılabilir” diye konuştu.

Muhalefet blokundaki tartışmalara da değinen Doğan, şunları söyledi: “Geniş bir demokrasi cephesi oluşturmak gerekir. İYİ Parti ve HDP bir arada olmak zorundadır. Her iki partinin aynı blokta yer alması bir zorunluluktur. Siyasette kimse vazgeçilmez değildir. HDP’nin tasfiyesinin CHP’ye yarayacağını kimse öngöremez. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu demokratik cephenin önderi olarak bu süreci doğru götürmek zorundadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.