Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Psikiyatr İlker Küçükparlak ile normalleşme psikolojisi: “İnsan zihni ‘güvendeyim’ veya ‘değilim’ şeklinde çalıştığı için tedbir kalktığında risk kalmadı gibi düşünülüyor”

Normalleşme süreciyle birlikte insanlar salgına karşı alınan sosyal mesafe kuralı, maske takma gibi önlemlere daha az dikkat etmeye başladılar. Geçen hafta sonu sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte özellikle İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde sosyal mesafe kurallarını göz ardı eden ciddi kalabalıklar oluştu.

Merve Özçelik, psikiyatr İlker Küçükparlak ile insanların bu kuralları neden göz ardı ettiğini, uzun süre karantinada kalmanın etkilerini ve salgın psikolojisini konuştu. Küçükparlak, normalleşmeyle birlikte risk kalmadığına yönelik bir algı oluştuğunu hatırlatarak, “İnsanların zihni ‘güvendeyim’, ‘değilim’ şeklinde çalışmaya meyilli. O yüzden de tedbir kalktığı zaman artık risk kalmadı gibi bir ruh haline girilebiliyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.