Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Gaye Usluer ile söyleşi: “Her ülkenin kendi salgın koşullarını değerlendirmesi gerek ancak biz Avrupa ülkelerinin normalleşme takvimini esas aldık”

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25-26. dönem Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Medyascope özel yayınında artan koronavirüs vaka sayısını ve normalleşme sürecini değerlendirdi. Avrupa’nın normalleşme sürecinin Türkiye’de örnek alındığını dile getiren Usluer, “Burada her ülkeye uyacak bir elbise, her ülke için uygun bir ortak reçete yok. Her ülkenin kendi salgın koşullarını değerlendirmesi ve bu doğrular varlığında kendi reçetesini ya da elbisesini oluşturması gerekiyordu. Ancak biz Avrupa ülkelerinin kendileri için çizmiş oldukları normalleşme süreçlerine kendimizi adapte ettik. 1 Haziran, Avrupa ülkelerinin normalleşme tarihiydi. Biz de o tarihi aldık” dedi.

Koronavirüs vaka sayısının 14 Haziran pazar günü 1.562’ye yükselmesini değerlendiren Usluer, “Geriye doğru gittiğimizde bunu hangi günle eşleştirebiliriz? Bakın, 16 Mayıs’ta bizim doğrulanmış vaka sayımız 1.610’muş. Demek ki biz bir ay önceki rakamlara geri dönmüşüz” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.