Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Akın Ünver: “Twitter dezenformasyonla daha iyi savaşmalı, siyasi aktör olarak görünmemeli”

Twitter, Türkiye’de iktidara yakın olan ve iktidarı eleştirenleri hedef gösteren 7 bin 340 hesabı kapattı. Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden, dijital siyaset alanında çalışan Doç. Dr. Akın Ünver, Twitter’ın bu hamlesini yorumladı.

Ünver, “Amaç dijital ortamı temizlemekse, bu mantıklı bir strateji etrafında yapılmalı. Üç tane ilgimizi çeken ülkeyi alıp hükümete ait 7 bin hesabı çektiğimiz zaman, sadece pratik olarak sıfır faydası olmasının yanında, Twitter’ın düşman olduğu anlatısının destek gördüğü bir sistem ortaya çıkarıyorsunuz. Bu, dezenformasyon konusunda hiçbir fayda sağlamıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.