Maçka Parkı’nda homofobik saldırıya uğrayan Turgay Yıldırım ile söyleşi: “Bu ülkede can güvenliğim yok”

Turgay Yıldırım, 5 Haziran’da bir arkadaşıyla birlikte İstanbul’daki Maçka Parkı’nda müzik dinlerken beş kişilik bir grup tarafından homofobik saldırıya uğradı. Saldırganlar, ilk önce Yıldırım’a ve arkadaşına “top, ibne” diye bağırdı, ardından saldırdı. Saldırıda, Yıldırım ve arkadaşı yaralandı.

Turgay Yıldırım, Medyascope’a yaşadıkları saldırıyı ve sonrasındaki süreci anlattı. 

“Siz alışkınsınızdır böyle şeylere

Yıldırım saldırıdan sonra gittiği hastanede de homofobiye maruz bırakıldı: “Bayılmışım, gözlerimi ambülansta açtım, arkadaşımın iki dişi kırılmış, çenesi şiş. Benim her yerimde morluklar, kan revan içindeyim. Bayılmışım ve hastanede bizi beklettiler uzunca süre. Yanımdaki arkadaşımın zoruyla muayene ettiler. Röntgen çeken kişi bana ne olduğunu sordu. Ben de ‘Her yerim kan revan içinde, görmüyor musunuz’ deyince bana dönüp ‘Siz alışkınsınızdır böyle şeylere’ dedi.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Bu yıl ikinci kez homofobik saldırıya uğradığını ve kendini güvende hissetmediğini belirten Yıldırım, yaşadığı ülkeyi, Türkiye’yi sevdiğini ancak bu coğrafyada yaşayan insanlar yüzünden can güvenliğinin olmadığını dile getirdi.