Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin ve Başak Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman ile söyleşi: “Başak Hanım’a yapılan cinsiyetçi saldırıdan sonra siyasi parti liderlerinin eşleri, destek olmak için aradı”

HDP’nin cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medyada yapılan cinsiyetçi saldırıdan sonra, çığ gibi destek telefonlarının geldiği öğrenildi. Medyascope‘tan Ferit Aslan‘a konuşan Demirtaş ailesinin avukatı Mahsuni Karaman, gösterilen tepkilerin çok olumlu olduğunu, sosyal medyadaki desteklerin yanı sıra siyasi parti liderlerinin de eşleri ile birlikte Başak Demirtaş’ı arayarak destek mesajları verdiğini söyledi.

Karaman, Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen cinsiyetçi saldırı ve Demirtaş’ın yargılanmasıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Karaman, sosyal medyadaki saldırıyı gerçekleştiren şahsın tutuklandığını belirterek “Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, şahıs hakkında ‘halkı suç işlemeye tahrik’ten soruşturma açmıştı. Biz de, ‘tehdit, hakaret, ve cinsel dokunulmazlığı tehdit’ suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Sadece Başak Hanım değil, Selahattin Bey adına da şikayette bulunduk” dedi.

“Parti liderleri ve eşleri aradı”

Avukat Karaman, gösterilen tepkilerin çok olumlu olduğunu, sadece Türkiye’den değil, dünyanın birçok yerinden Başak Demirtaş’a destek mesajları gönderildiğini de belirterek, “Türkiye’de bazı siyasi liderler ve eşleri Başak Hanım’ı arayıp destek mesajları verdiler. Bazı siyasi parti temsilcileri ise kendisini ziyaret ettiler. Gösterilen tepki sosyal medyanın temizlenmesi bakımından itici güç olacaktır” diye konuştu.

Karaman, Türkiye’de yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını, bu tür konularda bir yerlerden mesaj gelene kadar soruşturma açmadığını da üzülerek belirtti: “Savcılıklar, Sayın Adalet Bakanı’ndan işaret bekliyor. Bu doğru değil.”

Selahattin Demirtaş’ın uydurma iddialarla hâlâ cezaevinde olduğunu söyleyen Karaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘nin bu ayın sonunda ya da temmuz başında, Demirtaş ile ilgili kararını açıklayacağını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.