Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş: “Özel ağaçlandırma maskesi altında imarlaşmaya izin verilecek”

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 26 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe sokulan “Özel Ağaçlandırma Yönetmeliği”ne göre özellikle Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir’de bulunan yüzlerce hektarlık ormanlık alan özel müşavirlik büroları tarafından özel şirket veya kişilere 49 yıllığına kiralanabilecek.

Tarım Orman Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım-İş Orman Sendikası), geçen salı günü yaptığı açıklamada bu uygulamanın ülkedeki ormanlar için büyük bir yıkım olacağını ve bu karardan acilen vazgeçilmesi gerektiğini belirtmişti.

Merve Özçelik, Tarım-İş Orman Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile özel ağaçlandırma uygulamasını, bu alanların özel şirketlere veya kişilere kiralanmasını ve bunun olası sonuçlarını konuştu. Durmuş, “Özel ağaçlandırma maskesi altında imarlaşmaya izin verilecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.