Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nurtaç Canan’ı öldürmeye çalışan Ragıp Canan yakalandı

Evli olduğu Ragıp Canan tarafından 3 Haziran gecesi İstanbul’da silahlı saldırıya uğrayan Nurtaç Canan (46), öleceğini düşündüğü sırada kanıyla yere, “Annem babam hakkınızı helal edin. Beni Ragıp vurdu. Üzülmeyin. Kurtuldum” diye yazmıştı. Hayatı kurtulan fakat bacaklarının tedavisi devam eden Canan, Medyascope’a yaptığı açıklamada Ragıp Canan için “O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor. Hâlâ yakalanamadı, yakalanmasını istiyorum”  demişti. Ragıp Canan, 19 Haziran Cuma günü Esenyurt’ta yakalanarak gözaltına alındı. 

Nurtaç Canan

Sosyal medyada pek çok kişinin #nurtaccananicinadalet etiketiyle Nurtaç Canan ile dayanışma göstermesinden sonra yakalanan Ragıp Canan ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaptı:

“04.06.2020 tarihinde İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi’nde ayrılmak istediği eşi tarafından ateşli silahla vurularak yaralanan Nurtaç Canan’ın eşi, olayı gerçekleştiren R.C. isimli şahıs 19.06.2020 tarihinde İstanbul ekiplerimiz tarafından yakalanmış olup hakkında yasal işlem başlatılmıştır.Türk Polis Teşkilatı olarak kadına karşı şiddet, suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda 7/24 çalışma esasına göre sürdürmeye devam edeceğiz.”

Nurtaç Canan, Medyascope’a yıllardır yaşadığı işkenceleri anlatmış ve yetkililere şöyle seslenmişti: “Hastanede ayaklarımın kesilebileceğini söylediler. Allah’tan kesilmedi. Şu an tedavim devam ediyor. Oğlumdan sonra babamı da arayıp ‘Kızını öldürdüm, git leşini kaldır’ demiş. Bir insan anne babaya böyle bir şey der mi? O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor. Hâlâ yakalanamadı, yakalanmasını istiyorum.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.