Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bu yıl çevrimiçi düzenlenen Uluslararası İstanbul Vegfest çağrıda bulundu: #YaşamaŞansVer

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Vegfest, koronavirüs salgını sebebiyle 20-21 Haziran günlerinde çevrimiçi olarak yapıldı. Organizasyonuna hayvan hakları örgütlerinin katıldığı festivalde, uluslararası konuşmacıların da yer aldığı panel ve atölyelerin yanı sıra, müzik performansları ve film gösterimleri de düzenlendi.

Koronavirüs önlemleri sebebiyle bu yıl internet üzerinden ücretsiz olarak erişime açılan Uluslararası İstanbul VegFest 2020, #YaşamaŞansVer etiketiyle izleyicilere çağrı yaptı. Deneye Hayır Derneği, Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Hayvanlara Adalet Derneği, İstanbul Vegan İnisiyatifi, Save Movement Türkiye, Vegans Live Forum ve Yunuslara Özgürlük Platformu’nun ortaklığında düzenlenen etkinlik, iki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan pek çok ismi ağırladı. Bu isimlerden bazıları vegan aktivist Özge Özgüner, hayvan hakları aktivisti Michalle Berghall, Hayvanlara Adalet Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Melike Özdemir, iç hastalıkları uzmanı Dr. Murat Kınıkoğlu ve klinik beslenme uzmanı Dr. Michael Greger’di.

Festival boyunca eşzamanlı olarak Türkçe ve İngilizce’ye çevrilen konuşma, panel ve atölyelerin kayıtları önümüzdeki günlerde Uluslararası İstanbul Vegfest YouTube kanalında yayınlanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.