Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deniz Yücel ile söyleşi: “Türkiye’deki hayatımdan zorla koparıldım, artık orada gazetecilik yapmam mümkün değil”

Silivri Cezaevi’ndeki bir yıllık tutukluluğunun ardından 2018’in Şubat ayında tahliye edilen ve 24 Haziran’da duruşması yapılacak olan gazeteci Deniz Yücel, yaşadığı süreci Şükran Şençekiçer’e anlattı. Almanya’da yaşayan Die Welt gazetesi çalışanı Yücel, Türkiye’de hakkında yakalama kararı çıktıktan sonra ifade vermeye gidene kadar yaşadıklarına, Silivri’de geçen zamana, o dönemki Türkiye-Almanya ilişkilerine ve tahliye kararının ardından Alman hükümetinin uçağına binmeyi reddedip gazetesinin tahsis ettiği uçakla Almanya’ya dönüşüne ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Yücel, devam eden yargılanma süreci ile ilgili beraat kararı umduklarını fakat “Türkiye’de her şeyin olabileceğini” söyledi. Beraat kararı çıkması halinde tekrar Türkiye’de çalışıp çalışmayacağı sorusunu ise şöyle cevapladı: “Türkiye’yi terk etmek istemiyordum. Oradaki hayatımdan zorla koparıldım. Bu koşullar altında ben istesem bile artık orada gazeteci olarak çalışmam mümkün değil. Çünkü yalnızca kendimi riske sokmakla kalmam, benimle irtibata geçecek herkes için bir risk yaratırım. O yüzden İstanbul’u ne kadar özlediysem de bir süre daha uzak durmam daha doğru olur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.