Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni normalleşme ve koronavirüs testleri tartışmaları – Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ile söyleşi: “Kişisel önlemlerle salgınla mücadele edilemez”

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin 1 Haziran’dan itibaren yeni normalleşmeyle birlikte gevşetilmesini halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Merve Özçelik‘e değerlendirdi. Hamzaoğlu, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, kontrolsüz bir şekilde normalleşme yaşandığına işaret etti. Sadece kişisel önlem alarak salgınla mücadele edilemeyeceğini vurgulayan Hamzaoğlu, 81 ilde yapılan antikor testi çalışmalarında sağlık personelinin çok büyük risk altında olduğunu da söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.