Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir garip hakaret davası: Ender İmrek, Emine Erdoğan’a yönelttiği “Hermes çanta” eleştirisi nedeniyle hâkim karşısında

Ender İmrek, iki kitap sahibi bir yazar, aktif olarak uzun süre sahada yer almış bir siyasetçi ve Evrensel gazetesi yazarı.

Bugüne kadar hakkında açılan davaları sıralaması bile dakikalar alıyor. Ancak İmrek, 24 Haziran sabahı Bakırköy Adliyesi’nde hayatının -kendi tabiriyle- en “renkli” davasında kendisini savunacak. İmrek hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi Emine Erdoğan‘ın 50 bin dolarlık Hermes marka çantasını eleştirmesi nedeniyle dava açıldı.

Yazı eşzamanlı gerçekleşen iki olayı anlatıyor: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Çağlayan Adliyesi’nde ifadeye çağrılması, ifade sürecinde yaşadıkları ve Japonya’daki G20 Zirvesi’ne Erdoğan’ın 50 bin dolar değerindeki timsah derisi çanta ile katılması. Birbirinden bağımsız gibi görünen bu iki fotoğraf, İmrek’e göre aslında Türkiye’deki çelişkilerle dolu düzene ışık tutuyor: “İki Türkiye fotoğrafı… Biri ünlü markanın çantasıyla zenginliği, ihtişamı, gösterişiyle gündem olan Emine Hanım, diğeri uyduruk bir iddianameyle hâkim karşısına çıkarılan blucinli Canan Hanım… Emine Hanım tüm dünyaya çantasıyla tanıttı Türkiye’yi… Canan Hanım duruşmasıyla, duruşuyla…”

29 Haziran 2019’da yayımlanan, “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…” başlıklı yazısında İmrek ayrıca “Tarihe ayakkabılarıyla, çantalarıyla, gardıroplarıyla geçenler, saraylarıyla, sarayın itibarıyla övünenler halklar nezdinde hiç de iyi intiba sahibi olmadılar. Tarihten ders çıkarmakta yarar yok mu?” diye sordu. İmrek bu sözleri nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, “güzel vasıf atfetmeyerek hakaret etmek” suçlamasıyla yargılanacak.

Davaya 24 saatten az kala, İmrek yazısını, mahkemeye verilme sürecini ve basına uygulanan baskıyı Medyascope’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.